SOFIAMILK - DIY // Fiskbensdörr

DIY // Fiskbensdörr


DIY, Interior, Renovation //
Ytterdörren till vår lägenhet har en extradörr på insidan för att ljuddämpa mot trappuppgången.  Förhoppningsvis kommer föreningen byta ut hela kalaset mot en tjockare ytterdörr snart, men fram till dess tänkte jag att det kunde vara kul att låta extradörren se lite roligare ut, åtminstone åt ena hållet. Därför målade jag ett fiskbensmönster på ena sidan av dörren, och helvitt på andra. Vill man ha mönstret synligt kan extradörren stå öppen, vill man gömma undan det är det bara att stänga så blir det helvitt inifrån. Lite kul!
 
OBS: om du bor i hyresrätt måste du alltid, alltid, alltid fråga hyresvärden innan du gör den här typen av förändring. Vi har bostadsrätt och extradörren tillhör oss själva.
 
Jag måttade fram och tejpade upp fiskbensmönstret med vanlig maskeringstejp, och försökte samtidigt tänka så strategiskt som möjligt kring placeringen för att senare kunna dra bort tejpen i rätt ordning. Sedan målade jag de tomma ytorna med lite överbliven fönsterfärg. För bästa hållbarhet vore det antagligen bäst att rugga upp ytan med lite sandpapper innan målning, men eftersom jag ville lämna själva mönstret omålat (och därmed så jämnt som möjligt) och dessutom vet att dörren antagligen kommer ryka inom snar framtid, valde jag att hoppa över det.
 
 
 
 
 
 
13:19 | | ⇣
DIY, fiskben, fiskbenmönster, fiskbensdörr, fiskbensmönstrad, innerdörr, måla dörr, måla innerdörr, målad dörr, mönstrad dörr
Daniella 🌙 //

men vad snyggt?! Vi sprejmålade vår dörr med silvrig "klotter"-färg och det blev bra.

Mikaela //

Men wow vad häftigt!

Jessica //

Alltså så proffsigt och svinsnyggt - som vanligt!!!!

Julia //

åh vad fiiint & kul att mötas av den dörren när man stiger in!

Alicia //

Amen Sofia, du är ett geni! Så SNYGGT (hoppas typ att de inte ska byta ut er dörr för att det vore synd hehe) och så rolig tolkning av tema djur (glöm inte länka till värden och skriva ut att det är ett bidrag till Monthly Makers)! Blev himla inspirerad att tejpa och måla mönster på nåt trärent här hemma. Otroligt fin kombination!

Johanna //

men hallå, galet snyggt!! har funderat en del på hur en skulle kunna uppdatera dörrar. de vi har här hemma är så jäkla slitna och trista. detta var väldigt inspirerande!

Wilda //

Din känsla för stil och inredning är ju på topp konstant, känns det som! Imponerande och inspirerande som tusan! Jättevacker idé och himmelens fint gjort.

Sandra Rosén Dahlgren //

Shit va coolt det blev! Jättesnyggt! :)

Svar: Tack! Kul att höra!
SOFIAMILK

Upp ⇡