SOFIAMILK - may 2015

Micellärt vatten: Garnier vs L'Oréal


Products, Reviews, Skincare //
Ett micellärt vatten är en typ av rengöringsprodukt som gör det superenkelt att tvätta bort smink. Fukta bara en bomullspad, svep över ansiktet och de micellära partiklarna absorberar smuts och makeup likt en magnet. Vad som gör det extra fiffigt är att vattnet inte behöver tvättas bort, även om jag alltid följer upp med en vanlig rengöring eller scrub efteråt. Eftersom micellära vatten är milda, och ofta fria från alkohol och parfymer, funkar de till de flesta hudtyper.
 
Nyligen släppte Garnier sitt Micellar Cleansing Water i Sverige, och eftersom jag bara har hört bra saker om det tidigare bestämde jag mig för att jämföra det med vad jag använt innan, vilket är L'Oréals Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water.
 
Garnier ägs av L'Oréal, vilket märks av ganska tydligt här. Det komiska i detta är att innehållsförteckningen nästintill är identisk hos de båda produkterna. Den enda skillnaden är att en ingrediens har bytt plats i ordningen, annars är innehållet exakt samma.
 
Jämför man storlek och pris innehåller Garnier 400ml och kostar 69:- jämfört med L'Oreals halverade innehåll för 75:-. Därför blir det ganska självklart vilken jag kommer fortsätta köpa i framtiden, speciellt med tanke på att det går åt ganska mycket produkt vid varje rengöring. Utöver storleks- och prisskillnaden skiljer sig förpackningen något. Korken på L'Oréals flaska gör innehållet svårdoserat, för öppningen är för stor och vätskan hamnar överallt. Dessutom läcker korken efter ett tag. Garniers kork sitter bättre på och doseringen är lättare att styra.
 
Sammanfattningsvis vinner Garnier den här omgången!
 
 
 
garnier micellar cleansing water, loreal sublime soft pure micellar cleansing water, micellar water, micellärt vatten
Upp ⇡