SOFIAMILK - DIY // superenkla handtag

DIY // superenkla handtag


DIY, Interior //
Här och var har jag sett olika varianter av dubbelvikta tyg- eller läderbitar som handtag, och med tanke på hur fint det är i sin enkelhet valde jag att byta ut mina gamla beslag på garderobsdörrarna mot just detta.
 
Jag valde att återbruka en filt från IKEA där jag klippte av en jämnbred remsa längsmed hela pläden, för att av den remsan klippa till två lika långa bitar till själva handtagen. På så sätt fick jag ut en lagom bred bit till mitt lilla projekt samtidigt som pläden fortfarande har en rak, jämn kant och kan användas till annat.
 
Om du, som jag, använder ett småstretchigt tyg rekommenderar jag att klippa bitarna lite, lite kortare och bredare än hur du egentligen vill ha dem, eftersom tyget kan töjas en aning med tiden. Använder du ett stummare material, typ konstläder, kan du tänka bort töjningsrisken.
 
Detta är mitt bidrag till återbrukstemat hos Monthly Makers den här månaden. Nu är jag nyfiken! Brukar du återbruka material när du skapar, och isåfall, vilket är ditt bästa återbruks-DIY?
 
 
07:37 | | ⇣
DIY, beslag, felt fabric, filt, handtag, inredning, interior, läderhandtag, tyghandtag
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! //

så snyggt

Svar: Tack!
SOFIAMILK

Johanna //

så snyggt och stilrent! Jag brukar i princip alltid skapa i återanvänt material faktiskt!

Svar: Tack! Samma här, billigt och miljövänligt!
SOFIAMILK

Emilia //

Superfint! Jag har funderat ett bra tag på att byta ut standardhantagen på våra köksluckor men inte riktigt bestämt mig för vad, jag tror att något liknande skulle kunna passa, fast med ett mer kladdvänligt tyg kanske, haha!

Svar: Tack snälla! Haha ja, fleece är kanske inte optimalt i ett kök just.
SOFIAMILK

Mikaela //

Du gör så stilrena snygga grejer jämt! Här med! Har faktiskt grå filt över som jag kanske borde göra något liknande med!

Svar: Åh, tack Mikaela! Så himla snällt!
SOFIAMILK

Jenny //

Vad snyggt det blev! Jag har bara sett sådana handtag i läder tidigare, vilket jag själv inte vill ha. Superfin blogg förresten, första gången jag är här inne.

Svar: Superkul att höra, tack! Välkommen hit!
SOFIAMILK

Upp ⇡