SOFIAMILK - Succulent Propagation: A Follow-up

Succulent Propagation: A Follow-up


DIY, Green //
Efter en vecka i de norska fjällen kom jag hem för att upptäcka hur mycket som hänt på odlingsfronten här hemma. Utöver att gurka, tomat, chili och diverse andra ätbara saker slåss om en plats i solen har jag sparat en liten, liten yta där jag för första gången provar att föröka suckulenter. HÄR kan du läsa mer om hur du börjar. Nu har det gått lite drygt 1,5 månader sedan dess, så jag tänkte att vi skulle ta en kik på vad som hänt:
 
Läs även:
Det första du antagligen lägger märke till är att hela högersidan där Echeverian låg är borta, vilket har två förklaringar. Ena är att de rosettliknande växterna fick rotsystem som krävde mer djup, och fick därför flytta över till egna krukor ganska direkt. Den andra förklaringen är att de Echeveriablad som låg direkt på jorden helt enkelt inte tog sig. De gulnade helt och hållet, trots att de hade identiska förutsättningar sett till sol och vatten som Apsvansen (som även heter Burro's Tail) bredvid. Jag tror helt enkelt att det handlade om otur med just den typen av Echeveria, för jag har sedan dess försökt göra likadant med andra Echeveriasorter vilket har gett finare resultat.
 
 
Det andra du förhoppningsvis lägger märke till är att nästan alla blad från Apsvansen har börjat bilda egna små miniplantor. Så kul! Bladen har sakteligen börjat skrumpna ihop i takt med att både nya blad och egna rötter har stuckit ut ur ändarna. Helt ärligt hade jag inte förväntat mig att så många av dem skulle ta sig, vilket såklart gör det extra roligt, speciellt med tanke på att Apsvans tappar sina blad så himla lätt. Då är det bara att lägga dem på lite jord, vattna någon gång då och då för att tillslut få helt nya platnor.
 
Har du lyckats få fram nya plantor från suckulenter? Isåfall, vilka sorter och hur gick du tillväga?
 
 
 
13:54 | | ⇣
DIY, apsvans, burro's tail, cactaceae, cactus, follow-up, föröka suckulenter, greenery, gör det själv, how to propagate succulents, kaktus, plants, propagate, propagation, soil, succulent, succulent propagation, suckulent, ta skott från suckulenter, ta sticklingar
Daniella 🌙 //

jag har aldrig sett den plantan innan, så fin!

Svar: Visst är den fin! Så himla rolig form med :)
SOFIAMILK

Josefin //

Så enkelt och fint! Hur ska du hantera alla dessa plantor?

Svar: Tack tack! Jag räknar inte med att alla kommer bli fullstora plantor, men om det skulle vara fallet får jag väl ge bort några :)
SOFIAMILK

Upp ⇡