SOFIAMILK - december 2015

Gott Nytt År


Other //
 
Ha en fin nyårsafton allihop! Imorgon dyker det upp en sammanfattning på 2015 års skönhetsfavoriter, kika gärna in då! (Aah, lite tekniska problem kring det inlägget. Återkommer!)
Ta hand om er!
 
 
 

Broken Glass Nails


DIY, Nails //
Glas är ett jäkligt fint material ändå. Svårarbetat och skört, men ack så vackert. När jag såg att glas var temat för december hos Monthly Makers fick jag först en idé att skära ut geometriska former i spegelglas, men landade tillslut i ett lite mer lättarbetat alternativ där jag snarare drog inspiration från materialet än att faktiskt arbeta i det. Denna manikyr föreställande krossat glas är därför mitt bidrag till månadens tema.
 
Det säger sig kanske självt, men jag har givetvis inte fäst riktigt glas på mina naglar. Istället använde jag glitterflingor av tunn, tunn återvunnen plast som jag hittade på Panduro för några år sedan. Dessa små flingor är oregelbundna i formen, flexibla, ser precis ut som glas och formar sig enkelt efter nageln. Väldigt lämpliga för mitt ändamål, med andra ord. Värt att nämna är att flingorna ser helt olika ut beroende på ljuset, något jag tycker gör det hela extra kul. Här ser de blå ut, men i andra ljus drar de mer åt silver, gult och rosa. Fint oavsett! 
 
För att få glitterflingorna att fästa gjorde jag helt enkelt så att jag målade ett lager baslack, penslade på flingorna med en torr pensel innan lacket hann torka, och pressade försiktigt fast dem med baksidan av penseln. När baslacket torkat målade jag sedan ett par/tre lager topplack för att få en riktigt jämn och fin yta. Klart! Lite stökigt, precis som allt lösglitter, men väldigt enkelt.
 
 
 
 
DIY, broken glass nails, easy nail design, glasnaglar, glass nails, glitter, glitterflingor, krossat glas, manicure, naglar, nail art, nails, shattered glass nails, simple nail design

1 år


Other //
Igår var det prick ett år sedan jag startade den här bloggen. Förra julen låg jag i influensa och hade absolut ingenting att göra, så där och då bestämde jag mig för att starta den där kreativitetsbloggen som jag funderat på så länge. Ett väldigt bra beslut, för jäklar vad jag tycker om detta. Det var inte förrän i slutet av mars som jag började publicera inlägg, men sedan dess har det gått undan. Därför vill jag passa på att tacka just dig som kikar in här, oavsett om det är varje dag, någon gång i veckan eller bara då och då. Kanske är du helt ny här. Oavsett vill jag säga tack. Tack tack tack!
 
Eftersom du som läser är en så viktig del i vad jag gör undrar jag: vad skulle du vilja se mer av här under 2016? Recensioner, DIYs, fler videos, kanske har du rentav ett önskeinlägg? Lämna gärna en kommentar!
 
 
 
DIY, bloggen fyller ett år, christmas, christmas day, christmas eve, julafton, juldagen
Upp ⇡