SOFIAMILK - may 2015

Micellärt vatten: Garnier vs L'Oréal


Products, Reviews, Skincare //
Ett micellärt vatten är en typ av rengöringsprodukt som gör det superenkelt att tvätta bort smink. Fukta bara en bomullspad, svep över ansiktet och de micellära partiklarna absorberar smuts och makeup likt en magnet. Vad som gör det extra fiffigt är att vattnet inte behöver tvättas bort, även om jag alltid följer upp med en vanlig rengöring eller scrub efteråt. Eftersom micellära vatten är milda, och ofta fria från alkohol och parfymer, funkar de till de flesta hudtyper.
 
Nyligen släppte Garnier sitt Micellar Cleansing Water i Sverige, och eftersom jag bara har hört bra saker om det tidigare bestämde jag mig för att jämföra det med vad jag använt innan, vilket är L'Oréals Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water.
 
Garnier ägs av L'Oréal, vilket märks av ganska tydligt här. Det komiska i detta är att innehållsförteckningen nästintill är identisk hos de båda produkterna. Den enda skillnaden är att en ingrediens har bytt plats i ordningen, annars är innehållet exakt samma.
 
Jämför man storlek och pris innehåller Garnier 400ml och kostar 69:- jämfört med L'Oreals halverade innehåll för 75:-. Därför blir det ganska självklart vilken jag kommer fortsätta köpa i framtiden, speciellt med tanke på att det går åt ganska mycket produkt vid varje rengöring. Utöver storleks- och prisskillnaden skiljer sig förpackningen något. Korken på L'Oréals flaska gör innehållet svårdoserat, för öppningen är för stor och vätskan hamnar överallt. Dessutom läcker korken efter ett tag. Garniers kork sitter bättre på och doseringen är lättare att styra.
 
Sammanfattningsvis vinner Garnier den här omgången!
 
 
 
garnier micellar cleansing water, loreal sublime soft pure micellar cleansing water, micellar water, micellärt vatten

DIY // sammanfattning från kategorin


DIY //
Här kommer en liten sammanfattning från delar av min DIY-kategori! Vill du komma till respektive inlägg och se hur jag gjort, är det bara att klicka på den understrukna texten under bilden. Vill du se ännu mer DIY kan du klicka här. Jag är nog extra fäst vid grytunderlägget av klädnypor och minispaljén av grillpinnar. Vilka DIY-pyssel nedan gillar du bäst?
 
Måla ett rutmönster på en IKEA-pall
 
Träbestick med dip dye // Knyt en miniampel av äggskal och sytråd
 
 
 
Måla om dina terrakottakrukor // Klipp till en egen pianogirlang
 
 
Knyt en nyckelring av läderband och träkulor
 
 
 
 
 
 
 
DIY

Essie - Spin The Bottle


Nails, Products, Reviews //
Förra våren släppte Essie, som vanligt, en tillfällig nagellackskollektion. Ur kollektionen "Spin The Bottle" köpte jag en flaska med samma namn, som jag verkligen fastnade för. Lika mycket som jag älskade färgen, ville jag inte fästa mig vid det för mycket eftersom jag inte skulle kunna köpa den igen. Trodde jag! Du kan gissa om jag blev glad när jag upptäckte att spin the bottle numer ingår i Essies ordinarie sortiment. Nagellacksfantasten inom mig jublar!
 
Till skillnad från limo-scene (som jag skrev om häromdagen) är spin the bottle ett krämlack med fulltäckning, är inte lika ljustonat och saknar den där tydliga hinten av rosa. Det unika med den här nyansen är att det inte spelar någon roll om jag är vinterljus eller sommarbrun - färgen kompletterar ändå min hudton. Vissa nudelack kan se helknasiga ut på mig om undertonen slår fel. Jag totalälskar detta lack och är glad att jag inte behöver snåla med det längre. Den enda minuset är att det krävs tre lager för att få fulltäckning, men när man väl når dit är färgen magisk. Lagren torkar ändå relativt snabbt, så det rör mig inte så mycket.
 
På bilderna i det här inlägget har lacket suttit i tre dagar, och har lite, lite släpp på vänster pekfinger. Baslacket jag använde är Depends Foundation Ridgefiller (recension här) och topplacket är, som alltid, från SecheVite.
 
 
Essie, essie nail polish
Upp ⇡