SOFIAMILK - march 2015

Origins - GinZing Eye Cream


Products, Reviews, Skincare //
 
Under några månader har jag använt Origins GinZing Eye Cream. Detta är en svagt persikofärgad ögonkräm med trevlig konsistens som innehåller små, små ljusreflekterande partiklar som ska ljusa upp ögonområdet. Krämen ska även minska svullnad och trötthetstecken. Dessa egnskaper gör tillsammans att krämen lämpar sig bäst för morgonen.
 
Jag är lite kluven när det kommer till den här rackaren. Det positiva är att det är en lätt och skön kräm som känns riktigt snäll mot den tunna huden runt ögonen, som gärna blir torr och stram annars. Den har ingen speciell doft (stort plus) och utmärker sig inte mycket mer än att den funkar som den ska. Eller jo! Den räcker i en evighet.
 
Till minusen. De små ljusreflekterande partiklarna kan synas i vissa ljus, vilket kanske inte är så roligt. Jag har inga direkta problem med puffiga ögon, men ett svagt skimmer känns inte riktigt som rätt sätt att dämpa det för dem som har det. Dessutom förstår jag inte varför hudvårdsföretag envisas med att använda burkar, speciellt till den här typen av produkt. Tuber känns mycket mer hygieniskt!
 
Skulle jag köpa den igen? Nej, antagligen inte. Inte alls för att krämen är kass på något sätt, utan helt och hållet p.g.a. priset. Den är helt enkelt inte så magisk att den är värd så mycket pengar. Jag är mån om vilka produkter jag använder, speciellt när det gäller området kring ögonen, men jag lägger helt enkelt inte såpass mycket pengar igen när jag inte mer imponerad än såhär. Framförallt när det finns andra likvärdiga, billigare alternativ. Hade jag inte haft en rabattkupong vid köptillfället hade den fått stå kvar på hyllan, vilket den också kommer få göra i framtiden.
 
Finns bl.a. på KICKS och Åhlens för ca 320:-
3/5
 
 
 
15:02 | | ⇢ Kommentera
Eye Cream, GinZing, Origins

IsaDora - Brow Shaping Gel


Makeup, Products, Reviews //
IsaDora Brow Shaping Gel är en bryngelé som med hjälp av små korta fibrer ska ge intrycket av fylligare bryn och hålla stråna på plats. Den finns i genomskinliga 60 Transparent och tre färgade nyanser: 61 Light Brown, 62 Dark Brown och 64 Cashmere. Den sistnämnda är lite rödare i tonen än de andra. Varför man har hoppat över nr 63 har jag ingen aning om. 
 
Jag som tidigare bara använt genomskinliga bryngeléer blev nyfiken på den ljusaste 61 Light Brown, som såg ut att kunna matcha mitt mörkblonda. Lite, lite för mörk är den, men fungerar om jag kammar ut den ordentligt. Framförallt gillar jag att den är lagom kall i tonen, för jag tycker ofta att brynprodukter drar åt det varmtonade hållet men denna funkar. Generellt sett är jag nöjd med produkten och jag gillar konceptet. Ursprungsanken är väl att den ska fungera som en all-i-ett-produkt, med både utfyllnadsfärg och gel i samma, men om man som jag har några små glipor i brynen kan det ändå behövas någon form av produkt för att fylla i med innan. Är jag lat eller har bråttom funkar den ensam också. Den ger ett naturligt intryck och tar bort den ditmålade känslan som lätt kan bli av brynskugga eller penna (med Dipbrow Pomade känns denna överflödig). Stråna känns flexibla och inte sådär obekvämt stela som de kan göra av andra produkter.
 
Hur bra formulan än är finns det några irritationsmoment. Ett är att borsten drar med sig alldeles för mycket produkt upp. Jag får dra av borsten mot hylsans öppning varje gång innan applicering, annars blir det lätt klumpar i brynet vilket ju inte är så kul. Dessutom flagnar trycket på förpackningen så hylsan (och allt i närheten) blir vitprickigt. Inget som inte försvinner, men värt att nämnas.
 
Totalt sett är det en trevlig produkt med fin konsistens som gör jobbet, om än lite kladdigare än nödvändigt. För den med redan jämna bryn som vill bygga upp tätheten och lägga stråna på plats, är detta en grym tidssparare. Absolut köpvärd!
 
Finns t.ex. här för 109:-
3.5/5
 
 
18:52 | | ⇢ Kommentera
IsaDora Brow Shaping Gel, Isadora

Doe, a deer, a female deer


Costume & Special FX, Makeup //
Jag blir otroligt sugen på att göra om den här sminkningen från 2013, fast i en ny tappning. Jag ser så mycket i den som jag hade gjort annorlunda idag, men looken i sig är jag väldigt fäst vid. 
 
 
 
 
Upp ⇡