SOFIAMILK - june 2015

DIY // förvaringslåda av skokartong


DIY, Interior //
I den mån det går försöker jag alltid återanvända material när jag pysslar. Ett superlätt sätt att ta tillvara på saker som annars slängs är att skapa egna förvaringlådor av gamla skokartonger, som ju ofta har riktigt bra mått för förvaring av vardagsprylar. Att måtten skiljer sig från kartong till kartong tycker jag inte gör något, tvärt om! Använder man dessutom samma papper bildar mönstret en fin helhet. Mitt papper är ett grövre inslagspapper med palmmönster från Lagerhaus, men jag har även klätt kartonger av överblivna tapetbitar och tidningspapper. Klädda lådor tycker jag även är jättefina att lägga presenter i. Dels känns det lite mer arbetat än vanligt presentpapper (som ju ändå bara slängs) och dessutom kan ju mottagaren använda boxen till annat efteråt. 
 
Den här boxen hade en öppning i sidan, vilket gör det extra lätt att se vad man har i boxen. Istället för att bara skära ett hål för öppningen, och därmed riskera att man skär sig varje gång man lyfter lådan, vek jag in flikar som avslut på insidan.
 
Om du är nyfiken på hur man gör diamanten på hyllan har jag gjort en videotutorial på det här:
 
 
 
DIY, Origami, förvaringslåda av skokartong, presentpapper, storage

Skapa omålade linjer med nageltejp


DIY, Nails //
Jag har fått några frågor kring den nageltejp jag använder till mina manikyrer, så jag tänkte att vi skulle kika närmare på det! Den senaste tiden har jag gjort några lackningar med tomma mellanrum, och till dessa brukar jag använda jag en tunn, tunn nageltejp, som likt en maskering kan placeras där man vill få omålade linjer. Självklart kan man använda tejpen som en del av designen, men mitt huvudsyfte är helt enkelt att få fram skarpa, omålade streck.
 
Min tejp kommer från Ebay och kostade ca en tjugolapp inkl. frakt för trettio rullar (!) i olika färger. Tyvärr hittar jag inte länken till just de jag köpte, men om du söker på "nail tape" kommer det upp massor med likvärdiga sökträffar. Nackdelen med att handla på Ebay är att leveransen kan ta väldigt lång tid, dessutom känns det lite onödigt rent miljömässigt att frakta en så liten pryl över halva jordklotet. Jag vet att H&M sålde nageltejp för något år sedan, men är osäker på om de fortfarande har kvar det i sitt sortiment. Kika!
 
Här och här är två manikyrer där jag har använt nageltejp som maskering. I inlägget under detta (och bilden högst upp) har jag använt vanlig plasttejp för att skapa en bredare linje. Vill man inte köpa nageltejp, men ändå få till tomma linjer, funkar det alltså nästan lika bra att klippa till vanlig tejp till tunna bitar. Däremot är det pilligare och kan vara svårt att få rakt, och ha också i åtanke att vanlig tejp fäster hårdare än nageltejp och därmed kan dra med sig baslacket när du pillar bort tejpen. Var försiktig!
 
 
DIY, nail art, nail tape, nails, negative space nails

Matta negative space-naglar


DIY, Nails //
Jag har helt snöat in mig på negative space-manikyrer. Det är relativt enkelt att få till, kan varieras i oändlighet och gör det möjligt att kombinera flera nyanser i samma lackning, utan att färgerna för den delen smälter ihop. Idag körde jag på en bredare omålad linje, och använde vanlig tejp (till skillnad från denna och denna lackning där jag använde nageltejp), som jag klippte till den bredd jag önskade.
 
Den mörka, blågrågröna färgen är Essies the perfect cover up, som tyvärr kommer från en äldre kollektion. Som vanligt är den vita färgen blanc, även den från Essie.
För att få ytan matt avslutade jag med matte top coat från H&M. Ett fint topplack som gör nagelytan helmatt, men som tyvärr inte behåller den matta ytan mer än ett par dagar. För 29:- tycker jag ändå att det gör jobbet över förväntan. Om du är sugen på att testa matta naglar, men är osäker på om du kommer gilla det och därför inte vill lägga pengar på ett dyrare lack, är detta ett kanonbra budgelalternativ.
 
 
DIY, Essie, essie nail polish, nail art, nails, negative space nails, the perfect cover up
Upp ⇡