SOFIAMILK - november 2016

Min tavelvägg


Interior, Renovation //
En målbild jag hade med vår lägenhetsrenovering var att sätta ihop en tavelvägg. En enkel, sammanhängande samling motiv som blandar personlighet med avskalade naturbilder. Därför har jag i samarbete med Desenio sammanställt en tavelvägg där jag har blandat några av deras posters med ett par egna motiv.
 
Jag valde att utgå från postern med skogsmotiv, och byggde sedan tavelväggen utifrån den med tavlor i mindre storlekar. Dessa ville jag komplettera med en bild på min katt och akvarelltavlan som du kanske minns att jag har målat själv. För att kunna se min idé framför mig satte jag snabbt ihop ett litet kollage i Photoshop:
 
Detta underlättade verkligen när det kom till val av motiv. Att se alla bilder framför sig gjorde det enklare att se om något såg knepigt ut. Dessa föll valen på!
 
Att sätta ihop en tavelvägg kan vara klurigt, därför kommer här mina bästa tips för att göra det hela lite enklare:
 
- Tänk på helheten. Väg in mönster, tema och färgskala när du väljer motiv, men kom ihåg att alla bilder inte måste matcha perfekt för att ge en fin helhet. Välj det du tycker om! Blir det inte som du tänkt dig går det alltid att byta ut.
 
- Häng gärna tavlorna lite lägre. Jag ser SÅ ofta tavlor som sitter alldeles för högt. Jag brukar tänka att en tavla ska sitta i ögonhöjd, för det är ju faktiskt där man tittar. Dessutom upplever jag att takhöjden känns rymligare när tavlor sitter lägre.
 
- Använd de bakgrunder som medföljer ramarna som mall. Detta är ett toppensätt att få en uppfattning om hur tavlornas storlek kommer se ut i förhållande till varandra. Tejpa upp bakgrunderna på väggen, backa en bit och känn efter. Sitter de för högt, för lågt, för långt isär? Flytta runt dem tills du känner dig nöjd. Kom ihåg att lägga till ramens tjocklek när du mäter, och använd gärna en lasermätare eller ett vattenpass för att få allt linjärt.
 
- När du mäter fram vart skruvarna ska sitta: låt bakgrunderna sitta kvar! Ta måttet på skruvarnas avstånd från ramen, rita upp det direkt på bakgrunden och tryck till för att göra en markering på väggen. På så sätt får du skruvens rätta placering direkt.
 
- Använd ett fäste anpassat till din vägg. Ganska givet, men se till att den skruv du använder är rätt lämpad till din vägg. Jag har betongväggar, vilket kräver borr+plugg+skruv. Är du osäker kan du alltid fråga i byggvaruhandeln.
 
 
 
DIY, DIY poster, akvarell, aquarelle, desenio, gallery wall, poster, samarbete, tavelvägg, tavla

The body shops julkollektion: Go for gold


Makeup, Press releases, Products //
I tisdags släppte The Body Shop sin makeupkollektion för julen - en kollektion med klassiska guldnyanser och mörka toner. Inte helt oväntat inför jul och nyår, med andra ord, men inte mindre fint för det! Jag fick hem kategorin Go for gold som består av en ögonskuggspalett, ett glitterlack och en krämskugga i stickformat. 
 
EYE QUAD Go For Gold, limited edition 249:-
En kanonfin guldbrun palett som jag ser mängder av användningsområden i. Detta känns som en universalpalett som lätt kan anpassas till olika situationer och hudtoner. Förresten! Jag vet inte om någon av er har lagt märke till detta, men på baksidan av dessa paletter ser man som en liten linje runt varje skugga, precis som om de vore uttagbara från paletten. På en annan palett deån TBS vågade jag försiktigt trycka ut en av skuggorna, vilket faktiskt gick, och fick då tanken att det kanske är hela grejen med dem. Att de ska kunna köpas separat och fyllas på när en skugga tar slut, men jag kan varken hitta singelskuggor på hemsidan eller någon information alls om detta. Så, antagligen ska de väl sitta där de sitter.
NAIL POLISH Gold foils, limited edition (ingen prisuppgift)
Ett riktigt nyårslack. Gold foils är ett lack med transparent bas, fylld med små folieflakes i oregelbundna former. Är riktigt nyfiken på att se hur mycket av folien som faktiskt hamnar på nageln, många lack av den här typen tenderar att bli för skira i min mening. Enkelt löst genom att applicera med en svamp, men jag ser ändå fram emot att testa det som det är.
EYE COLOUR STICK Nevada gold, 145:- 
En krämskugga i stiftformat med inbyggd vässare i botten (stort plus om man vill få till tunnare linjer). Stiftet är snarare champagnefärgat än guldigt, men går trots det fint ihop med övriga produkter ur serien. Stiftet kändes väldigt krämig när jag swatchade det lite snabbt på handen, behöver gissningsvis sättas med en skugga för att inte kladda.
 
 
 
 
Detta är ett pressutskick.
 
 
2016, The Body Shop, christmas makeup, eye quad, eye shadow palette, eye shadow quartet, go fot gold, julkollektion, julsmink, new years makeup, nyårssmink, the body shop christmas, ögonskuggspalett

Cruella De Vil


Costume & Special FX //
Halloween ju tekniskt sett redan över, men eftersom jag vet att många av er firar Halloween i helgen tänkte jag dela med mig av min sminkning för i år. Detta är min tolkning på Cruella De Vil.
 
Har du gjort någon Halloweensminkning i år? Isåfall, vad var du utklädd till?
 
 
 
17:38 | | ⇢ Kommentera
101 dalmatians, NYX, costume, cruella, cruella de vil, cruella de vil makeup, cruella deville, halloween, halloween makeup, halloweensmink, halloweensminkning, makeup
Upp ⇡