SOFIAMILK - february 2016

Depend O2 Apricot Sorbet


Nästa vecka släpper Depend sin semimatta vårkollektion Five Shades of Sorbet, som du kanske minns att jag skrev om här. Nyanserna är verkligen fina allihop, men den som lockade mig mest var 4085 Apricot Sorbet vilket också är vad jag bär på naglarna här. En mjuk, ljus aprikosnyans som lär passar många olika hudtoner. Tyvärr kunde jag fortfarande se igenom pyttelite på vissa ställen efter tre lager, men då målade jag också väldigt, väldigt tunnt, så med "normaltjocka" lager lär det garanterat täcka helt och hållet. Helt överkomligt på ett lack som kostar 29:-.
 
 
 
 
Detta är ett pressutskick.
 
 
07:28 | | ⇢ Kommentera
4085 Apricot Sorbet, Depend, apricot sorbet, depend 02, depend minilack, depend nagellack, light nails, matta naglar, matte nail polish, matte nails, nagellack, nail polish, nails, nude nails

IsaDora Base Products


Makeup, Press releases, Products //
Häromdagen landade några av IsaDoras basprodukter i min brevlåda, både nya nyanser på existerande produkter och nylanseringar. Vad jag ser som den största fördelen med IsaDoras produkter (utöver att de är fria från djurtester) är att alla deras produkter är oparfymerade. I just basprodukter är det ett extra plus i min bok. Vi kollar! 
 
B.B. CREAM, 12 Classic Beige. Den mest spännande produkten måste nog vara nylanseringen av deras BB cream. Som jag förstår det är formulan samma som deras tidigare variant, men ändringen ligger i förpackningen som har fått en pump i änden av tuben. Det fina med den är att produkten blir lättdoserad och kladdfri, men framförallt att luft inte följer med in i tuben vilket innebär färre bakterier, bättre hygien och längre hållbarhet. Jag som produktnörd tycker detta är SUPERsmidigt.
 
Nog om förpackningen. Produkten kommer i fem nyanser och beskrivs precis som fuktgivande, lämplig för alla hudtyper och med spf 12. Jag vet att några av er är på jakt efter en bra BB cream, så om det är av intresse att se en recension är det bara att lämna en kommentar!
 
LIGHT TOUCH CONCEALER, 80 Blond Beige. En concealer/highlighter i skruvpenna, likt deras Glitter Lash & Brow. Kommer i tre nyanser och beskrivs som en uppljusande concealer och highlighter i ett som ska reducera ojämnheter, ljusa upp och minska trötthetstecken. När vi ändå har varit inne på förpackningar vill jag passa på att påminna om att inbyggda penslar, precis som vanliga, behöver rengöras för att minska risken för bakteriespridning. Speciellt när det gäller produkter som används nära ögonen.
 
 
FACE BUFFER BRUSH. För att komplettera BB creamen skickade de även med en buffingbrush. Mitt första intryck är faktiskt oväntat positivt. Den är SÅ mjuk och stråna sittet tätt utan att för den delen ge borsten en för kompakt känsla. Enligt beskrivningen är det en multifunktionell borste för applicering av löst och pressat puder likväl som krämprodukter, men jag har svårt att se hur en såpass tät borde skulle funka för annat än det sistnämnda (möjligtvis med undantag för pudercontour). Till flytande foundation och krämcontour kan jag däremot tänka mig att den är grym. Ser fram emot att testa denna!
 
 
VELVET TOUCH COMPACT POWDER, 09 Nude Sand. Avslutningsvis fick jag hem deras nyaste pudernyans 09 Nude Sand, som verkar vara den ljusasde av nio nyanser. Rent spontant tycker jag att det ser väldigt mörkt ut för att vara det allra ljusaste, men eftersom det ska vara semitransparent kan det hända att det applicerar annorlunda. Är man osäker finns 10 Sheer Transparent som jag gissar är helt ofärgat. Pudret ska minimera fina linjer, ge en sammetslen känsla och vara fuktgivande. Det där med fuktgivande känns lite knepigt eftersom ett puder många gånger innebär motsatsen, vet inte riktigt vad de menar med det.
 
 
 
Detta är ett pressutskick, men kom ihåg att mina inlägg alltid utgår från mina egna åsikter, oavsett om jag fått en produkt skickad till mig eller om jag har köpt den själv. Alla recensioner här på sofiamilk.se är därför helt ärliga, så du vet!
 
09 nude sand, 12 classic beige, 80 blond beige, Concealer, Isadora, base products, basprodukter, bb cream, face buffer brush, flatlay, isadora base products, light touch concealer, sofiamilk, swatches, velvet touch compact powder

DIY // Geometric Wooden Tray Table


DIY, Interior //
För ett tag sedan påbörjade jag ett projekt som skulle visa sig ta lite längre tid än vad jag väntat mig. Därför blev det stående ett tag för att lämna tid åt annat, men när jag såg att temat för månadens Monthly Makers var trä, kanske mitt absoluta favoritmaterial, kände jag mig redo att färdigställa det. Det är jag glad för, för jag måste säga att jag det blev ett fint litet tillskott till mitt hem. Jag har nämligen gjort ett brickbord! 
 
Nåja, åtminstone gjort om ett brickbord. Själva grunden är IKEAs hopfällbara MARYD, och inspirationen till trämönster fick jag från det här trägolvet som är lagt utifrån samma princip. I annan skala, såklart. Jag har alltid gillat geometriska former, så det ihop med trä kändes som en fin kombination och fick därför bli det mönster jag gav min bricka.
 
Du behöver:
- brickbord eller bricka + pall
- plywoodskiva
- kvartstav
- cirkelsåg och gersåg (handsåg kan också funka)
- trälim
- ofärgat golvlack
- pensel
- sandpapper eller slipmaskin
 
Mönstret består av en mängd likadana trianglar som alla har samma mått och utgår från vinklarna ovan. För att få fram vilken storlek varje triangel skulle få för att mönstret skulle kännas proportionerligt utgick jag från storleken på min bricka, skissade upp hur många trianglar jag ville skulle rymmas och klippte sedan ut några papperstrianglar i verklig storlek för att kolla proportionerna. Oavsett vilken storlek du väljer är det viktigt att vinklarna är samma som ovan och att alla trianglar har identiska mått, annars kommer de inte passa med varandra.
 
Med hjälp av min snälla pappa sågade jag ut så många trianglar som behövdes till just min brickas mått. Materialet jag använde var en överbliven plywoodskiva, som vi först sågade ut avlånga bitar av med rätt djup med en cirkelsåg för att sedan såga dessa diagonalt med gersågen. Fördelen med en gersåg är att man kan ställa in rätt grader direkt, vilket såklart underlättar, men om du bara har en handsåg fungerar det också. Var bara beredd på att det kommer ta längre tid då det är helt avgörande att vinklarna blir rätt.
 
När alla bitar var utsågade provlade jag mönstret för att försäkra mig om att allt fick plats. Efter det mätte jag fram mitten för att veta varifrån jag skulle utgå, för att sedan rita upp startpunkter och börja limma fast trianglarna. Pilligt, men väldigt kul att se mönstret växa fram.
 
För att få en jämn och avtorkningsbar yta valde jag att lacka bordet, men vad jag inte var beredd på var hur många lager (och slipomgångar) som skulle krävas får att få det tillräckligt tjockt. Detta gjorde det antagligen till det mest tidskrävande momentet. Tiden varierar såklart beroende på lacktyp, men jag lackade det säkert tio gånger innan jag var nöjd med yta och tjocklek. Som tur är var torktiden överkomlig. 
 
För att få till fina avslut och minska risken att smulor och annat att trillar ner sågade jag till lister av kvartstav i samma träslag. Dessa lackade jag separat och fäste sedan med samma trälim som trianglarna. 
 
Klart! Om du bestämmer dig för att göra en liknande variant vill jag tipsa om att använda en så tunn plywood som möjligt, då mitt brickbord blev onödigt tungt p.g.a. tjockleken på den spillbit jag använde. I sommar lär det få flytta ut i växthuset för att lättare bära ut fika, då hade det underlättat om brickan vägde mindre. Så länge får det agera sängbricka inomhus, och till det funkar det ju utmärkt.

 
 
Om du är nyfiken på fler DIYs jag har gjort i trä kan du kika här:
 
 
 
DIY, IKEA, IKEA Hack, Maryd brickbord, bricka, brickbord, geometric wooden tray table, geometriskt, gör det själv, ikea hack diy, ikea hack table, inredning, interior, maryd, plywood, table, tray, tray table
Upp ⇡