SOFIAMILK - october 2016

DIY // Black Halloween Pumpkin


DIY, Green //
Orangea halloweenpumpor i all ära, men du som har läst min blogg ett tag vet nog att jag dras mer åt neutrala färger när det kommer till dekorationer. Jag valde därför att inte göra en klassisk halloweenpumpa i år, just för att kunna ha den framme lite längre. Med andra ord: inget typiskt mönster med vassa tänder och arga ögon, utan istället målade jag min pumpa mattsvart och borrade ut hål i två olika storlekar med en vanlig borrmaskin, för ljusutsläpp:
 
Toppen dekorerade jag med vad jag tror kallas för kålrosor (?). Stjälken på min pumpa var superkort, så därför täckte jag in den med tre rosor för att gömma stumpen och ge lite höjd åt pumpan. Och just det! För att slippa en skarv längst upp skar jag upp den från botten istället. Därifrån tömde jag pumpan på sitt innehåll, men locket sparade jag och använde som botten (som dessutom fick bli ljusfat för ljuset).
 
Har du dekorerat någon pumpa iår? Isåfall får du mer än gärna lämna en länk i kommentarsfältet nedan, så ska jag kika!
 
 
 
DIY, decorate a pumpkin, dekoration, halloween pumpkin, halloweendekoration, halloweenpumpa, ljung, ljuslykta, matte black, pumpa, pumpkin, pumpkin lantern, svart pumpa

Sminka ett blåmärke [VIDEO]


Costume & Special FX //
Med halloween runt hörnet kände jag att det var dags för en sårsminkning! Jag har uppfattningen att många undviker sårsminkningar eftersom de kan kännas svåra eller avancerade, men ett blåmärke är faktiskt relativt enkelt att få verklighetstroget. Dessutom krävs det inte speciellt många färger för att ge blåmärket djup.
 
DU BEHÖVER:
- Grimas vattensmink "202 ockragul"
- Grimas vattensmink "402 gräsgrön"
- Grimas vattensmink "504 bordeauxröd"
- Grimas vattensmink "601 violett"
- Sminksvampar (engångs)
- En tunnare sminkpensel
 
Färgerna ovan kan självklart bytas ut mot liknande nyanser från andra märken, dock rekommenderar jag att använda vattenaktiverade produkter framför krämsmink då vattensmink gör sig bättre i den här typen typen av färgövergångar.
 
GÖR SÅHÄR:
Riv upp ena änden på en makeupsvamp. Detta ger ytan textur vilket nästan automatiskt skapar mer realism i ditt blåmärke. Applicera sedan gult i en månliknande halvcirkel följt av grönt innanför det gula. Dutta sedan mörkrött över det gröna och lite utanför området. Fördjupa färgen med en riktigt mörk lila nyans. Om du tycker att kanterna blir för skarpa kan du tona ut dem med lite gult eller grönt. Avsluta det hela med att måla oregelbundla linjer i rött eller lila för att efterlikna spruckna blodådror. Tona ut dem något med baksidan av din sminksvamp.
 
 
 
Videon gjorde jag i samarbete med Fyndiq.se
 
 
 
23:04 | | ⇢ Kommentera
blåmärke, bruise makeup, halloween, halloween makeup, halloweensmink, halloweensminkning, sfx, sminkning, special fx, sårsminkning

DIY // Harry Potter Inspired Wand [VIDEO]


DIY, Videos //
 
Efter ett par veckors oplanerat blogguppehåll har jag äntligen ro nog att sätta mig ner och dela med mig av en liten DIY-video jag har gjort. Eftersom både halloween och HP är saker som står mig varmt om hjärtat känns det inte mer än rätt att kombinera dem såhär i slutet av oktober. Resultatet blev en videotutorial på hur du enkelt kan göra en egen Harry Potter-inpirerad trollstav av saker som du sannolikt redan har hemma.
 
DU BEHÖVER:
- ätpinnar (kan bytas ut mot grillpinnar eller liknande)
- limpistol + extra limstavar
- akrylfärg
- penslar
- stenar för dekoration
 
GÖR SÅHÄR:
- Limma cirklar runt ena änden av ätpinnen för att forma ett handtag. Jag gick över cirklarna två gånger med smältlim för att göra handtaget lite tjockare. Vill du ge trollstaven lite textur eller ett upphöjt mönster kan du absolut göra det med smältlimmet också. Jag valde att låta själva staven vara slät.
- Fäst sedan stenar i änden av handtaget. Här kan du egentligen fästa vad som helst, jag kan tänka mig att en större puttekula eller liknande vore minst lika fint.
- Täck hela staven (utom stenarna, förstås) med valfri akrylfärg. Jag målade min svart och med koppardetaljer mellan de vita stenarna. 
 
 
 
Videon har jag gjort i samarbete med Fyndiq.se.
 
 
DIY, cosplay, harry potter, harry potter wand, how to make a harry potter wand, how to make a wand, trollstav, trollstav
Upp ⇡