SOFIAMILK - january 2016

Sephora PRO Contour Blender & PRO Contour Kabuki


Häromdagen fick jag hem ett litet pressutskick innehållande två spännande borstar från Sephoras PRO-serie: PRO Contour Blender och PRO Contour Kabuki. Först och främst: de är SÅ mjuka. Jag har inte testat Sephoras borstar tidigare men blev direkt imponerad av den mjuka kvalitén. Dessa två är gjorda av syntet, ska vara fria från djurtester och har former anpassade för olika användningsområden inom contouring. Även om formerna är lite knasiga (och helt olika mina vanliga borstar) så tycker jag att de är sjukt jäkla roliga. Superkul att se lite variation bland alla standardborstar.
 
 
PRO Contour Blender #77. En supertät och kompakt borste med riktigt korta strån. Lär lämpa sig allra bäst för krämprodukter då den känns alldeles för kort och kompakt för puderprodukter. Utöver dess huvudsakliga uppgift som contouringborste ser jag verkligen fram emot att testa den för foundation. I vanliga fall kör jag på en lite större och buffigare borste till min foundation, men de gånger jag vill ha mer täckning kan jag tänka mig att denna kan lämpa sig bra. Tyvärr känns den väl dyr med sina 285:-, för det priset kan man få många fler borstar i de lägre prisklasserna som duger mer än väl. Letar du däremot efter en riktigt mjuk contouringborste i syntet, och är villig att slänga ut en slant, kan #77 definitivt vara ett alternativ.
 
PRO Contour Kabuki #82. Hur gullig är inte denna? Som en riktig liten målarpensel. Vad som förvånar mig är att den känns väldigt bra i handen trots sitt minimala skaft, för det är verkligen pyttelitet! Trots att både skaftet och själva formen på stråna är lite annorlunda känns det som en borste som lämpar sig för många olika områden, och som jag skulle kunna få mycket användning för. Puder, bronzer, hightligher etc. Ligger på 265:- vilket även här känns lite väl dyrt för en enda borste, men det är såklart en upp till var och en.
 
Har du testat någon av Sephoras borstar? Isåfall, vad tycker du?
 
 
 
#77, #82, PRO contour blender, PRO contour kabuki, make up brush, make up brushes, recension, review, sephora, sephora make up brushes, sephora pro, sminkborstar, sminkborste, syntetborstar, synthetic brushes

IsaDora Twist-Up Matt Lips [Swatches]


I det här inlägget fick jag en fråga om jag inte kunde swatcha IsaDoras Twist-Up Matt Lips. Självklart kan jag det! Här kommer swatches på alla stiften ur inlägget, sida vid sida för att lättare kunna se dess skillnader. Stiften finns egentligen i ännu fler nyanser, men dessa är de jag har:
 
 
Fr. vänster: 50 Naked, 51 Bohemian, 49 Bare n' Beautiful, 69 Nude Rose, 70 Vintage Pink, 64 Queen of Roses, 65 Ruby Gem, 66 Purple Prune & 67 Dark Velvet.
 
Hade jag behövt välja två hade jag kört på Bohemian och Dark Velvet. I varsin ände av färgskalan, helt olika och så, så fina. Ser nu att Naked och Bare n' Beautiful ser väldigt lika ut på bild, vilket de också är i verkligheten, men skillnaden är att Bare n' Beautiful är pyttelite mer rosatonad än Naked. Kan även tillägga att stiften är lite, lite kallare i tonen i verkligeheten. Ingen jätteskillnad dock.
 
 
Läppstiften har jag fått i pressutskick.
IsaDora vårkollektion, Isadora, Riviera, isadora riviera, isadora twist-up matt lips, läppstift, matt läppstift, matta läppar, matte lips, swatch, swatches, twist-up, twist-up matt lips

DIY // Miniature Zen Garden


DIY, Green, Interior //
Temat hos Monthly Makers den här månaden är avtryck, och till det har jag gjort en miniatyrversion av en så kallad "Zen Garden". En Zenträdgård är, som jag har förstått det, en typ av sandträdgård anpassad för att klara sig länge utan underhåll och vatten. Utöver att man kan göra fina mönsteravtryck i dem och att de mer eller mindre är sköter sig själva, ska de även ha en lugnande inverkan på oss människor. Jag gjorde min lilla miniatyrversion mest eftersom jag tycker att de är fina, men att det är den perfekta prata-i-telefon-sysslan gör det hela ännu lite roligare.
 
DU BEHÖVER:
- En växt som tål torka, t.ex. kaktusar och andra succulenter
- Kaktusjord
- Någon form av dränering, t.ex. större stenar eller lecakulor 
- Något att plantera i. Jag använde en bred, låg glasskål
- Eventuella dekorationer
- Olika sandtyper, men minst en finkornig
GÖR SÅHÄR:
Börja med att fylla botten med någon form av dränering. Jag använde lecakulor, men om du har någon typ av större sten går det minst lika bra att använda det. Att jag fyllde hela botten beror på att min sand inte skulle räcka till att fylla skålen, men för dräneringens skull räcker det egentligen att endast lägga kulor runtom det du har tänkt plantera. Positionera sedan din växt, fyll på med lite extra jord runtom och häll sedan över sanden. Jag valde att använda två sandsorter, men det är såklart valfritt. Det viktigaste är att större delen av ytan består av finkornig sand, så att du lätt kan forma mönster och göra olika avtryck. 
 
 
 
Sedan är det bara att dekorera och skapa olika mönster. Om du vill, förstås! Jag bestämde mig för att skippa stenarna jag hade tänkt använda, jag tycker det täckte med sandens mönster. Såhär i efterhand vill jag tipsa om att använda en ljusare sand för den finkorniga delen, eftersom mönstret inte framträder speciellt tydligt i det svarta. 
 
 
DIY, bordsdekoration, cactaceae, diy miniature zen garden, diy terrarium, interior, kaktus, mini zen garden, miniature zen garden, plants, purple succulent, succulent, terrarium, zen garden, zenträdgård
Upp ⇡