SOFIAMILK - february 2015

The Body Shop - Blue Corn 3-in-1 Deep Cleansing Mask


Products, Reviews, Skincare //
 
Det är faktiskt sällan jag märkt någon större skillnad på huden direkt efter en ansiktsmask, men The Body Shops Blue Corn 3-in-1 Deep Cleansing Mask har motbevisat mig. Detta är en lerbaserad mask med partiklar av blå majs som utöver att rengöra och ta bort överflödigt fett, även ska exfoliera. Masken är anpassad för normal/fet hy men jag skulle snarare säga att den lämpar sig bäst för det sistnämnda, och är du väldigt känslig bör du prova något annat för den här är det lite fart i.
 
Jag använder den såhär: först applicerar jag den på rengjord hy som en vanlig mask (tänk på att inte använda fingrarna i burken!) och låter den torka i ca en kvart. Istället för att tvätta av den blöter jag händerna och liksom "masserar" ansiktet med partiklarna för att skrubba samtidigt som masken löses upp. Efteråt torkar jag av masken med en blöt microfiberpad, sköljer av och torkar ansiktet. Jag avslutar alltid med en fuktkräm.
 
Efteråt känns huden nästan som ny, och jag överdriver inte när jag säger att huden faktiskt ser märkbart bättre ut. Döda hudceller försvinner, huden känns riktigt ren och hudytan blir jämnare än innan. Framförallt upplever jag att den drar samman porer. Min hud är långtifrån perfekt och kommer heller inte bli det av en mask, men den nytta den gör är jag tacksam för. Tyvärr är jag inte helt frälst i doften, men det är inget som stör såpass mycket att jag inte kan använda den.
 
Finns här för 169:-
4/5 
 
 
 
 
21:50 | | ⇢ Kommentera
Blue Corn, Blue corn 3in1 deep cleansing mask, The Body Shop

Isadora - All Day Long Lash Mascara


Makeup, Products, Reviews //
 
När man köper om en mascara måste det väl tyda på att något kändes rätt? Så var fallet med IsaDoras All Day Long Lash mascara som nu är inne på sin andra runda hos mig. Trots sin halvtrista förpackning och några små minus är detta en mascara som jag verkligen tycker är värd att kika extra på.
 
IsaDora själva beskriver mascaran som "Enkel att applicera, sitter hela dagen, lätt att tvätta bort. Mascara för extra längd och definierade fransar", vilket stämmer till stor del. Vad som fick mig att köpa den från början var att jag var riktigt less på att min dåvarande mascara, MaxFactor Clump Defy, var så jäkla svår att tvätta bort. Jag vet inte om det kan ha berott på min remover men jag fick pandaögon efter varje tvätt. I övrigt var mascaran kanon vill tilläggas.
 
Nog om det. All Day Long Lash blev snabbt en favorit just eftersom den faktiskt höll vad den lovade gällande borttagningen. Lite ljummet vatten, försiktiga rörelser och mascaran liksom "glider" av fransarna. Man behöver inte gnugga alls och allt försvinner. Denna typ av formula gör även mascaran vattenresistent (läs: INTE vattenfast, utan tål endast fukt. Tänk dig duggregn, men inte ett dopp i poolen). Dessutom är den oparfymerad och producerad i Sverige vilket såklart är uppskattat!
 
IsaDora's All Day Long Lash Mascara framifrån och från sidan.
 
I övrigt preseterar den mer än okej. Jag brukar generellt sett gilla denna typ av borste och detta är inget undantag. Täta gummipiggar, korta varvade med långa, som gör det lätt att nå även de kortaste fransarna. Dock är piggarna stenhårda och ganska vassa, vilket såklart underlättar med att separera fransarna, men som gör superont om de kommer för nära ögat. 
 
Ett annat minus är att den torkar lite för snabbt på fransarna. Tillhör du de som endast lägger ett lager mascara och föredrar en naturligare look lär du älska denna mascara. Jag lägger alltid två lager, och när det är dags för andra lagret kan det bli svårt att kamma igenom fransarna för att få det helt jämt, men med lite övning och snabba händer får man snart in tekniken och resultatet blir riktigt trevligt och klumpfritt. 
 
Summan av kardemumman så är All Day Long Lash en kanonmascara, med utrymme för några små förbättringar.
 
4/5
 
 
14:13 | | ⇢ Kommentera
Isadora, Isadora All Day Long Lash, mascara, recension, review
Upp ⇡