SOFIAMILK - august 2016

Vårt renoveringsobjekt


Interior, Other, Renovation //
Låt mig presentera vårt renoveringsobjekt! Jag har ju hintat om att min sommar bestått av att bredspackla väggar, knacka fram tegel och måla element, utan att egentligen ge en ordentlig beskrivning om vad det faktiskt är vi renoverar. Därför tänkte jag att en genomgång av vårt renoveringsobjekt kunde sitta på sin plats.
 
Planen och inställningen med hela projektet har från början varit att vi vill göra så mycket som möjligt själva. Med andra ord har vi tagit proffessionell hjälp till sådant vi inte får eller kan göra själva (såsom el, tätskikt i badrum och rörmokeri) men utöver det har hela projekten gjorts på egen hand. Vi kikar!
 
Kök och hall före rivning.
 
Vår lägenhet är en trea på 67kvm med balkong, två sovrum, kök, vardagsrum, badrum, klädkammare och en hall som knyter ihop alla rum. Lägenheten byggdes i slutet av femtiotalet och hade nästan inte ändrat utseende sedan dess, med undantag för badrummet som fick en plastmatta någon gång på åttiotalet och att många rum målats och tapetserats om sisådär fem gånger. Dessutom hade den tidigare ägaren rökt inne i lägenheten vilket innebar nikotingula väggar och röklukt i prick allt. Mycket att riva och byta ut, med andra ord.
 
Badrum och vardagsrumsgolv efter rivning.
 
Men utöver att lägenheten behövde röksaneras, att alla ytskikt behövde fräschas upp och att den fasta inredningen revs, valde vi även att riva två väggar mellan hall, vardagsrum och det ena sovrummet. Detta är antagligen den största förändringen lägenheten kommer genomgå för jäklar vilken skillnad det gjorde för ljusinsläppet och lägenhetens helhet.
 
Vi var redan från början inställda på att vi ville öppna upp lägenheten mer, för trots att entrén är stor (nästan onödigt stor i en lägenhet som har klädkammare) blev den ganska mörk då den inte har ett enda fönster. Genom att riva väggarna har vi istället fått en stor, öppen yta som kommer delas in med en glasvägg längre fram. Fördelen med att nästan allt skalades bort och att ytorna blev friare var att vi mer eller mindre fick en tom grund att utgå ifrån, även om en del detaljer kommer få komma tillbaka framöver...
 
... för ihop med att mycket rent ut sagt var gräsligt fanns många av de finare tidstypiska detaljerna bevarade. Tickahandtag, runda strömbrytare med klickfunktion, redalådor och 15x15-plattor i köket.
 
Eftersom det mesta var inrökt har vi endast kunnas behålla ett fåtal av dessa saker, men kommer försöka återställa och återinföra det vi känner hör hemma i lägenheten. Allt handlar om att försöka hitta en balans mellan gammalt och nytt för att inte totalt köra över lägenhetens ursprungliga stil.
 
Det gamla sovrummet efter rivning av väggar och ommålning.
 
Efter rivningen bredspacklade vi alla väggar för att sedan utföra röksaneringen mot all röklukt. Detta innebar en ozonbehandling (utförd av behörig firma) som vi avslutade med två till tre lager spärrfärg på alla ytor. Efter det målade vi alla tak, väggar, element, dörrar, dörrfoder och fönster med "vanlig" färg anpassade för respektive område. Dessutom har vi knackat fram bakomliggande tegelväggar i kök och hall, men det tänkte jag att vi kikar mer på längre fram.
 
Köket före och efter rivning och spärrmålning. Här har vi även knackat fram den bakomliggande tegelväggen.
 
För att inte göra det här inlägget alltför mastigt tänker jag att jag framöver visar rum för rum, där jag går in mer i detalj hur planen ser ut och vad som har förändrats. Jag hoppas ni tycker detta är lika roligt och spännande som jag!
 
 
 
glasvägg, renovation, renovering, renoveringsobjekt, rivning, tegelvägg, totalrenovering, vi renoverar

Heart Nails [VIDEO]


DIY, Nails, Videos //
Efter flera veckor med ofixade renoveringsnaglar kände jag att det var dags för lite nail art. Den här gången gjorde jag en manikyr som jag har velat prova så, så länge. Väldigt enkel att göra, kräver bara två färger och är fin på alla nagellängder. Jag tycker hjärtnaglar är så fina att de till och med fick en egen videotutorial. 
 
Jag använde:
Essie - spin the bottle
Essie - color binge
Seche Vite - Dry Fast Top Coat
 
 
 
DIY video, YouTube, easy nail design, naglar, nail art, nail video, nails, simple nail design, sofiamilk, sofiamilk.se, tutorial, video, videotutorial

IsaDora Strobing Face Glow


 
Oooh! Så sa jag högt för mig själv när jag tidigare i somras öppnade det här pressutskicket från IsaDora. Hypen kring strobing/massa highlighter/extraglowyeverything har väl egentligen inte lockat mig något nämnvärt, men jag måste erkänna att den extra highlightade looken växer på mig mer och mer. Det kan också bero på att jag har hittat den finaste flytande highlightern någonsin i den här kollektionen. Vi kollar:
80 Cool Glow och 81 Warm Glow
 
STOBING fluid highlighter, 159:-/st.
Alltså, wow! Det finns verkligen INGET jag ogillar med dessa. Konsistensen är otroligt lättarbetad, nyanserna är kanonfina och de kan lätt tonas ut till den mängd skimmer du önskar, oavsett om du är ute efter en in-your-face-highlighter eller något mer subtilt. Visserligen är inte kalltonade rosa highlighters något jag brukar använda, men Warm Glow är verkligen magi på tub. Trots sin parfymfria formula doftar de helt jäkla fantastiskt, vilket gör att jag tycker om dem ännu, ännu mer. Om det nu är möjligt. Köp!!
 
20 Cool Glow och 21 Warm Glow 
 
Face Sculptor Strobing, 199:-/st.
Detsamma gäller egentligen här sett till pigmentering och mängd skimmer. Jättefina paletter, som dessutom innehåller highlighters i fler toner och nyanser än klassiskt ljusa champagnetoner. Fantastiskt roligt att se. Dock är det lite underligt att den ljusaste nyansen i Cool Glow är varmtonad och kalltonad i Warm Glow. I mina ögon borde de byta plats om man utgår från paletternas namn. 
 
 
 
Detta är ett pressutskick.
 
 
Highlight, Isadora, cool glow, flytande highlighter, glow, highlight palette, highlighter, isadora face sculptor, isadora face sculptor strobing, isadora highlight, isadora strobing fluid highlighter, liquid highlighter, palette, strobing, strobing palette, warm glow
Upp ⇡