SOFIAMILK - september 2015

Materialtips inför halloween: Polymorph


Jag tänkte dra igång en liten inläggsserie kallad MATERIALTIPS INFÖR HALLOWEEN, där jag tipsar om olika basic-material som kan vara bra att ha inför halloween och alla sminkningar, sårskador, special FX, you name it. Om du har förslag på inlägg som du vill se på temat, eller bara undrar något överlag, får du mer än gärna lämna tips och frågor i kommentarsfältet nedan så ska jag se vad jag kan sammanställa. Först ut på temat: Polymorph.

Polymorph, även kallat "Friendly Plastic", är en typ av giftfri smältplast som kommer i form av små, små vita kulor. Det smarta med detta material är att det kan formas till precis vad du vill - det enda du behöver är varmt vatten (minst 62ºC) för att plasten ska smälta och bli omformbar.
 
Du häller helt enkelt i plastkulorna i varmt vatten, väntar tills de blir genomskinliga och plockar sedan upp den klump som bildas när kulorna smälter samman. Lättast är att plocka upp plasten med en liten pinne, förslagsvis en tandpetare, då plasten blir hal och riktigt varm. Dock svalnar den väldigt snabbt, så det dröjer inte många sekunder innan du kan börja arbeta med klumpen. Sedan är det bara att börja forma plasten till önskad form...
 
... t.ex. proteser, horn, ben, tänder eller andra kroppsdelar som sedan kan användas i dina sminkningar eller specialeffekter. När plasten härdar återfår den sin vita ursprungsfärg. Om du inte blir nöjd med formen, eller ändrar dig och vill forma något annat, är det bara att lägga tillbaka plasten i det varma vattnet så smälter den igen och du kan forma om den i oändlighet. Jag tycker detta är SÅ smart!
 
Tyvärr har jag inte hittat någon svensk återförsäljare av Polymorph, utan jag köpte mitt material på eBay från en brittisk säljare. Om du vet vart man kan hitta Polymorph i Sverige skulle jag bli superglad om du vill dela med dig!
 
 
Polymorph, craft pellets, eBay, friendly plastic, halloween, halloween makeup, halloween material, polymorph plastic, special fx, thermoplastic

Vera Mona Color Switch "solo"


Press releases, Products, Reviews //
Vera Mona Color Switch är en texturerad svamp, som tack vare sin yta absorberar pigment från din ögonskuggsborste och därmed lämna den tillräckligt ren för att kunna användas till en ny färg. Svampen är fri från tillsatser, kan användas på båda sidor och rengörs enkelt med en mild tvål och vatten. När svampen börjar bli sliten kan den bytas ut separat, utan att man behöver köpa hela burken igen. 
 
 
Så, är detta verkligen en nödvändig pryl? Egentligen ser jag det lite som tvätthandsken från Sigma - det beror helt och hållet på ditt arbetssätt och användning av skuggor. I mitt fall är det endast ett par få borstar som jag vill använda till flera olika färger, därför blir det nästan smidigare att att skaffa en till, likadan borste, just för att det tar mindre plats. I många fall är även skuggorna jag använder såpass nära i ton att jag inte behöver rengöra eller använda många olika separata borstar till olika skuggor. Är du däremot mer modig med färg, tycker om att arbeta med kontraster eller helt enkelt gillar att arbeta med mörka skuggor först, tror jag definitivt att du skulle ha nytta av denna. Att slippa tvätta borsten mellan appliceringar gör helt klart att den hamnar på plussidan, dessutom är det ju inte alltid man vill få ut den ökade pigmentering som en fuktad pensel ger. Om du däremot gillar att arbeta med fuktade penslar, men ändå vill byta färg ofta, finns svampen i en duomodell med en liten behållare för vätska. Är du makeup-artist eller bara arbetar mycket stående finns svampen även i en modell med armfäste.
 
Summa summarum: personligen har jag gärna flera borstar att arbeta med och kan därför använda var borste för var färg, men produkten i sig är ganska genialisk i sin enkelhet. Lite gimmicky, men jag ser definitivt ett användningsområde där den lär underlätta för många. Tänk bara på att den inte bör ses som en ersättning för att tvätta rent dina borstar "på riktigt", då bakterier inte försvinner genom denna rengöringsmetod. Se det som en smidig snabbrengöring!
 
 
Detta är ett pressutskick.
 
 
 
Real Techniques, color switch, eyeshadow remover, quick cleaning sponge, recension, rengöringssvamp, review, vera mona, vera mona color switch solo

Be There In a Prosecco


Mycket OPI det senaste, men jag är verkligen tokig i de ljusare lacken ur deras Venice Collection. Detta är Be There in a Prosecco, som jag även använde i denna lackning. Ett riktigt ljust offwhite-krämlack, som i vissa ljus drar mot gult, i andra ljus drar svagt åt rosa och ibland helt enkelt ser neutralt ut. Detta känns därför som en färg som skulle kunna passa nästan vem som helst - oavsett underton och hudfärg tror jag att detta är ett lack som skulle kunna plocka fram just dina toner på ett fint sätt.
 
Be There In a Prosecco, OPI, OPI venice, krämlack, nagellack, nail polish, nails, nude, nude nails
Upp ⇡