SOFIAMILK - Temporary Purple Hair - Maria Nila Colour Refresh

Temporary Purple Hair - Maria Nila Colour Refresh


Hair, Products, Reviews //
För ett par veckor sedan blev jag lilahårig. Tillfälligt, för modigare än så är jag tyvärr inte. Hehe. Att färga håret i en tillfällig färg på det sättet jag gjorde är faktiskt enklare än man kan tro, snällt mot håret och kan varieras i oändlighet.
 
LÄS ÄVEN
Recension: Maria Nila True Soft + Sheer Silver
 
För att göra detta använde jag Maria Nilas Colour Refresh i två olika toner som jag blandade samman. Colour Refresh är en färginpackning som appliceras precis som vilken hårinpackning som helst, med skillnaden att håret liksom suger upp färgpigment under tiden. Med andra ord är det ingen riktig hårfärg som färgar själva hårstrået permament, färgen tvättas ur successivt för varje tvätt tills din naturliga hårfärg är tillbaka. Kanonsmart!
 
 
Detta är vad jag använde, men schampo och balsam måste inte vara från samma märke. Jag råkar bara gilla Maria Nila!
 
Själva färgningen består av tre steg:
1. Börja med att schamponera håret. Torka det sedan försiktigt med en handduk, håret ska inte vara genomblött men inte heller heltorrt. Handdukstorrt, helt enkelt.
2. Applicera därefter färginpackningen i hela håret (glöm inte handskar!) och låt den sitta i en stund. Det står att färgen ska verka i 3-10 minuter, men jag lät den sitta i lite över en halvtimme. Tidsangivelsen på förpackningen gissar jag är anpassad för de som exempelvis använder en röd färginpackning för att fräscha upp ett redan färgat hår, men eftersom jag ville försäkra mig om att pigmenten fäste bra i håret lät jag den sitta i längre. Eftersom det inte är en aktiverad hårfärg skadas inte håret av detta, och färgen lär varken bli mörkare eller mer intensiv ju längre den sitter i, skillnaden sitter snarare i hållbarheten. 
3. Efter att du har sköljt ur färginpackningen avslutar du med balsam, precis som vanligt.
 
 
Som du ser använde jag både 0.20 Pearl Silver och 0.22 Vivid Violet, (ca 3/4 av Pearl Silver och 1/4 av Vivid Violet) av den enkla anledningen att jag ville få en mildare färg än vad det skulle blivit om jag enbart använde Vivid Violet. Pearl Silver är kalltonad, och är lite som ett silverschampo fast i inpackningsformat, och därför lämplig att blanda ut med. Jag vet att det finns en helvit inpackning i samma serie som egentligen är till för detta, men eftersom jag använde en lila ton på ett mörkblondt hår ville jag öka chansen att få det mer kalltonat, och använde därför silverinpackningen istället. Eftersom mitt är just mörkblondt naturligt framträder färgen både mörkare och mer varmtonat ändå, men om du har riktigt ljust hår med en redan kall ton är jag övertygad om att det skulle funka ännu bättre på dig. Allra mest true-to-colour blir det såklart på ett helvitt hår, men trots det tycker jag det är sjukt kul att det biter på fler hårfärger än så.
 
Jag brukar köpa Maria Nila hos Lyko.se, men de säljer även t.ex. hos Eleven, NordicFeel och många frisörer.
 
 
 
17:10 | | ⇣
Maria Nila, Maria Nila Care, Maria Nila Palett, Sheer Silver, True soft, balsam, color refresh, colour refresh, conditioner, färgad hårinpackning, hårinpackning, lavender hair, maria nila colour refresh, palett, pastel hair, pearl silver, pearl silver 0.20, purple hair, schampo, schampoo, temporary hair dye, tillfällig hårfärg, vivid violet, vivid violet 0.22
Veronica Wallgren //

Så himla snyggt!

Svar: Tack tack!
SOFIAMILK

Anonym //

Så är det med all lite udda färg. Tex de från Direktions och Manic Panic (att de ej är permanenta) :)

Zaisha <3 //

alltsåå ditt hååår är goals! så himla fin färg :)

Svar: Haha men ååh, tack!
SOFIAMILK

Daniella 🌙 //

men Gud vad fint. och ditt hår sedan?!?!?!? <3

(och vill inte vara pekpinne eller så men alla färgglada udda färger är alltid icke-permanenta. vissa kan hålla upp till 10-12 tvättar men håret återgår alltid till sin normala färg!)

Svar: Men tack!! Vad gullig du är. Förstår vad du menar, men det jag syftar på är snarare att detta inte är en "riktig" hårfärg, alltså att istället för att exempelvis färga ett blont hår med en riktig röd hårfärg (sån i box som man mixar ihop själv) så kan man använda den röda färginpackningen för att få håret rött tillfälligt. Förr eller senare försvinner väl även en riktig hårfärg, precis som du säger, men jag ser ändå stor skillnad mellan att sätta en riktig aktiverad hårfärg i håret jämfört med en färginpackning som innehåller pigment :) Jag skulle därför inte kalla en riktig hårfärg "tillfällig" på samma sätt som den jag använde. Kram!
SOFIAMILK

Johan //

snyggt

Svar: Tack!
SOFIAMILK

Anette //

Så fint!
Skulle vara kul om du följde upp med ett inlägg när färgen är helt urtvättad, så du kan komma med synpunkter om hur färgen höll, hur det såg ut den är den gradvis hade tvättats ur (blev det en tråkig mellanfärg, blekt osv?) samt hur många tvättar det tog tills färgen var helt borta!

Svar: Men jaa, vilken bra idé! Det ska jag ordna!
SOFIAMILK

Cecilia //

Mycket snyggt. Håller med Anette, vore kul med en uppföljning

Svar: Det fixar jag! :)
SOFIAMILK

Upp ⇡